Tein tänään suursiivouksen gerbalassa, ainoastaan kaksi 11 gerbaterrasta, puskala ja degula jäivät siivoamatta. Joskin nuo kaikki ovat sellaisia, ettei niillä ole niin kiire. Siinä sivussa tein järkyttävän havainnon, 1/3 - reilusti - terraariostosta on tyhjänä. No se ei liene sinällään ihme, terraariostossa saisi pitää eläinsuojelulain minimimittojen mukaan 120 gerbiiliä, puolitussäännölläkin 60, nykyinen väkimäärä on 38, joista 8 on "Nessan poikasia". Olen luvannut Nessalle, että aika monta saa jättää kotiin, mutta ei nyt sentäs kaikkia.

Väkisinkin eläimiä katsellessa tuli mieleen, että mitenhän tässä nyt sitten käy. Jos eläinmäärä yhden hiljaisen kasvatusvuoden jälkeen on tällainen niin mitä se on vuoden päästä? Nyt jo ollaan tilanteessa, jossa kasvatus on käytännössä katsoen liki täysin jumissa, naaraat ovat yksinkertaisesti liian vanhoja lisääntymään :(. Nyt siis pitäisi ratkaista se, että kuinka tärkeänä pidän linjan säilymistä ja urosten geenistön jatkamista? Pitäisikö pistää hakuun nutmeg-tyttöä tositarkoituksella vai annetaanko tämän mennä nyt omalla painollaan vaan tästä eteenpäin. Varjon poikaset tietysti antavat edes pikkuisen lisäaikaa linjan jatkuvuudelle.

Alan kärsiä tyhjien terraarioiden syndroomasta. Hiljaa mielessäni terroja siivotessani aloin miettiä, että mitäs jos sitä ottaisikin hamstereita? Tai marsuja? Tai hiiriä? Niin, minä mietin jopa niitä hiiriä, vaikken ole koskaan moisista pahemmin välittänyt. Marsukuume oli taas pienoisessa nousussa, mutta koska en tiedä pystyttäisiinkö niitä pitämään niin olkoon...