Ei mennyt ihan putkeen eilinen reissu Vantaalla. Kävin hakemassa Saran kotoaan ja tarkoitus oli ajella Jumboon, mutta liittymäsotkusoittelun vuoksi käännyin vahingossa väärään suuntaan. Totesin siinä sitten, että mikäs tässä, pääseehän tuota Lahdenväylääkin, tarkoitus oli siis alunperin ajaa Tuusulantielle ja sieltä Kehä 3:lle. En päässyt kuin juuri ja juuri Lahdenväylälle ja kiihdytettyä nopeuden jonnekin tuonne 100-120km väliin, kun vastaan tulee lentävä pakettiauto. Fiilis oli jotain aivan täysin käsittämätöntä ja jotenkin siinä tilanteessa katosi täysin käsityskyky kaikesta. Ei mitään tietoa siitä, että mikä on valimatka pakettiautoon, kuinka pitkälle se "lensi" jne. Äkkiä vaan pikainen vilkaisu, ei ketään ihan takana, jarru pohjaan ja ohjaus tiensivuun.

Siinä minä sitten istuin, autossa kera kaverin, kolmen alle kouluikäisen lapsen ja tärisevien käsien. Sanoin Saralle, että tästä ei kyllä hetkeen mihinkään lähdetä, ei meikäläinen kykene. Vasta paljon myöhemmin tuli oivallus, että vaikka minulla ei kamalasti käsitystä siitä olekaan mitä tapahtui, niin silti enemmän kuin monella muulla. Minulla meni hyvä tovi ennen kuin tajusin sen, että mehän tietysti olimme pakettiautosta seuraavat, joten näimme tilanteen paremmin kuin kukaan muu ja sitten on tietysti se ajatus, jota en vieläkään itselleni haluaisi myöntää - miten lähellä olimmekaan joutua mukaan tuohon kolariin?

Pakettiauto oli törmännyt oikein kunnolla vauhdilla rekkaan. Ilta-Sanomat uutisoi asiasta näin. Jotenkin tuo tuntuu niin mitättömältä kuvaukselta tapahtumista ja minusta tuntuu, että oma shokkini on vasta iskemässä tai iskenyt nyt - melkein vuorokauden myöhässä. No koko eilisen päivän olin lasten kanssa reissussa, tulin vasta lähempänä puoltayötä kotiin. Siinä jonkin verran Arin kanssa juteltiin ja mentiin hyvin myöhään nukkumaan, mutta nyt sitten... Nyt olo on lamaantunut ja ahdistunut.

Juttelin poliisien kanssa paikalla ja poliisi soitteli perään jo eilen. Olo oli tosi typerä, kun tajusi miten vähän sitä tapahtumista osaa sanoa. Mitä pakettiauton edessä oli? Missä rekka oli? Miten rekka ajoi? Mistä pakettiauto tuli? Hämäriä käsityksiä, mutta ei mitään mitä vannomaan voisin mennä. Kurjaa.