Toiseksi viimeinen aamu ennen kuin meidän perheessä alkaa se kouluarki. Se ei helpota minun kriisiäni tajuta, että minun vauvani lähtee todellakin kahden yön (arvatkaapas vain miten tarkkaan näitä on laskettu) päästä esikouluun. Pitää käydä tänään vielä läpi, että mitä siellä repussa pitikään olla, pitäisiköhän sitä käydä ostamassa jotain uutta vaatetta vielä korostamaan päivän tärkeyttä? En tiedä. Ylipäätään musta tuntuu vähän siltä, että Nessan monet vaatteet ovat siinä pisteessä, että uusia, siistejä vaatteita olisi ihan kiva ostaa koulua varten.

Saa nähdä miten tämä arki tästä käynnistyy. Kello on puoli yhdeksän ja meidän "eskarilainen" nukkuu vielä. Olen tässä koittanut miettiä, että mihinhän aikaan se pitäisi herätellä aamulla, jotta sitten ehtii eskariin? Nessa on tullut ihan äitiinsä ja on äärimmäisen hidas heräilemään. Eskari alkaa 8.45, joten koulutaksi tulee varmaan joskus puolen aikaan hakemaan. Vähän siitä riippuen nyt sitten miten Nessa sijoittuu koulutaksin haettavissa, mutta luulisi, että loppupäähän, kun mehän asutaan tosi lähellä koulua. Tässähän on tosiaan tää juttu, että Nessalle on haettu koulukyytiä, mutta siitä ei ole vielä tullut päätöstä. Pitää tänään soitella siitä.

Nessa menee eskarinsa isompaan ryhmään. En tiedä onko se sitten hyvä vai huono asia. Toisaalta arvostan pientä ryhmää, mutta toisaalta Nessan ryhmässä on 16 lasta ja kaksi aikuista, kun taas toisessa ryhmässä on 13 lasta ja yksi aikuinen. Aikuisten määrä siis suurempi, mikä on mielestäni kiva. Vähän mietityttää se, että kuinka paljon apua Nessa mahtaa tarvita esim. syömisen kanssa. Myönnetään, myönnetään - ollaan hemmoteltu esikoinen piloille ja esim. veitsen käytössä Nessalla on vielä paljon opittavaa.